Da fem forfattere inntok Tørst’n…

Bjørn Johnsen og Svein Gudbrandsen på bakre rad, Mona Eidem, meg og Elin Hansen fremst. Foto: Espen Reiss
Rebecca som har fotografert er nok min største fan 😉

Fredag var jeg og fire andre med på forfattersamtale på puben Tørst’n i samarbeid med Leselysthuset på Rognan. For en opplevelse!

Sist høst ble jeg med i en Facebook-gruppe som heter Helgelandskriverne. Man trenger ikke store tilknytningen til Helgeland for å få bli med, og min forfattervenninne Elin Hansen inviterte meg inn.

Denne helga planla vi å møtes på Rognan, og kort sagt førte det til at det ble arrangert forfattersamtale på den lokale puben. De fire andre har allerede gitt ut minst én bok, men jeg fikk bli med selv om min ikke er utgitt ennå.

Svein Gudbrandsen og Astri Larssen
Bjørn Johnsen

Astri Larssen fra Leselysthuset ledet seansen, og hver forfatter fikk ca 15 minutter til å snakke om forfatterskapet sitt, lese litt fra boka og svare på spørsmål. Svein Gudbrandsen var først ut, deretter Bjørn Johnsen, Mona Eidem og Elin Hansen (trykk på navnene, og du kommer til deres hjemmesider).

Jeg var sist ut, og selv om jeg var litt nervøs, så syntes jeg det gikk greit. I tillegg til å fortelle litt om min skriving og boka jeg jobber med, leste jeg opp prologen. Fin måte å trene seg litt på å snakke offentlig om «Lukk meg i ditt hjerte inn».

Mona Helene Eidem

Det var mellom 20 og 30 personer til stede på puben, og det var virkelig et lydhørt publikum. Det ble også klappet og ledd, og noen ble rørt underveis. Puben hadde åpnet ekstra tidlig denne kvelden på grunn av oss – super service fra Wanja Blind og co! (God Pavlova hadde de også!)

Jeg setter stor pris på at blant andre mamma, brodern og min venninne Rebecca tok turen til Rognan for å høre på oss – og takk til Rebecca for bildene <3

Etterpå ble de som var interessert i å kjøpe bøker med bort på Leselysthuset der det var salg og signering. Jeg snakket med noen av publikum etterpå, og noen var så ivrige at de begynte å foreslå plottet for min neste bok, som de selvsagt mener burde foregå i Saltdal. Veldig artig 🙂

Da salg og signering var over, gikk vi forfatterne med managere (les: livsledsagere) videre til Hongri der vi hadde bestilt bord og fikk oss et bedre måltid. Praten fortsatte videre på Rognan hotell der vi overnattet.

Mange gode ideer kom opp i løpet av dette døgnet, mange gode råd ble gitt, ting ble diskutert og vi ble bedre kjent. Det var også gøy at alle hadde med seg «managere».

Nå forstår jeg hvor mye et slikt nettverk kan være verdt på mange måter, og ser fram til å holde kontakten og møtes igjen 🙂