Drømmen om boka

Å gi ut bok har vært en drøm for meg over halve livet. Som jeg har skrevet i et tidligere innlegg i skriblebloggen, har jeg jobbet med et krimmanus.
1. desember i fjor sendte jeg det inn til en manuskonkurranse i regi av Skriveakademiet.

Jeg følte at jeg kunne ha jobbet mer med manuset, men sånn tror jeg alltid det er. Man blir liksom aldri helt ferdig. Håpet mitt var uansett å få et svar som sa noe om det var vits i å arbeide videre med boka eller ikke.

Svaret kom tidligere i januar. Det var ikke jeg som vant konkurransen, men responsen jeg fikk var såpass positiv at jeg tenkte: ja, dette kan faktisk bli en bok!

Etter litt tankevirksomhet, diskusjoner og rådslagning med familie og venner, derav noen som allerede har gitt ut bok/bøker, falt valget mitt på å gi ut boka i regi av Skriveakademiet.

Satte stor pris på å få blomsterbukett med hyggelig hilsen fra min gode venninne Rebecca denne uka. «Æ va aldri i tvil om at det sku bli bok», står det på kortet.

Nå er kontrakten underskrevet, manuset sendt til redaktør og jeg venter spent på tilbakemelding uti februar en gang. Hvor lang tid arbeidet med boka vil ta og når den faktisk kommer ut er for tidlig å si, men jeg begynner å innse at drømmen om å gi ut bok faktisk er i ferd med å gå i oppfyllelse!

Lurer du på hva slags krimbok det blir? Foreløpig kan jeg røpe at handlingen er lagt til Indre Salten, området der jeg bor. Etter hvert kan jeg kanskje fortelle mer…